Tiskam si Rent a car Rent a car v tujini – na kaj biti pozorni

Rent a car v tujini – na kaj biti pozorniBliža se čas dopustov, ko se nas bo kar precej odpravilo na počitnice, nekateri si bodo izbrali tudi bolj oddaljene destinacije. V teh primerih je skoraj edina opcija potovanje z letalom. Ko pa enkrat prispemo v tako želen kraj, v katerem nameravamo preživeti naš oddih, pa si seveda zaželimo, da bi te nove kraje karseda dobro spoznali in da nam ne bi ušla kakšna zanimivost. Saj veste, kaj je hujšega, od tega, da se ob odhodu ali celo ob prihodu domov spomnimo , da smo pozabili ogledati neko znamenitost. Takrat bi se najraje požrli.

Vsi, ki ne marajo potovanj organiziranih s strani turističnih agencij, si največkrat izposodijo avtomobil pri rent a car ponudniku v določenem kraju. Morda je med vami kdo, ki še nima izkušenj s tovrstnim najemom vozila preko rent a car agencije. Vam so namenjene naslednje vrstice.

Ob najemu vozila prek rent a car ponudnika bodite pozorni na razliko v ceni glede na velikost avtomobila. Izberite manjši avtomobil, ki bo znatno znižal ceno najema, seveda pod pogojem, da vam taka velikost ustreza, sicer to za vas odpade. Ob odločanju katerega rent a car ponudnika izbrati , je dobro preučiti kaj je všteto v ceno. Saj veste, da se po navadi ne obnese, če gledamo izključno le na ceno, kar velja tudi za najem avtomobila preko rent a car podjetja.

Opozorili bi vas tudi na možne skrite pasti, ki jih po navadi vsebuje droben tisk pogodbe o najemu vozila preko rent a car agencije, ki jih vsekakor ni dobro spregledati zaradi morebitnih kasnejših neljubih posledic, ki bi vam utegnile pošteno zagreniti vaš dopust in pustiti grenak priokus  na počitniške spomine. Pozanimajte se ali so v ceno najema vozila prek rent a car podjetja že zajeti stroški zavarovanja ali je potrebno zavarovanje plačati posebej.